Riviercruise Donau naar de Zwarte Zee

17-daagse reis inclusief busreis vanuit Nederland - Riviercruise vanaf Passau per MS Carissima

92421202_Schonbrunn_Wenen_Oostenrijk
v
Boekarest
92421202_Schonbrunn_Wenen_Oostenrijk
Vanaf1609per persoon
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum12-10-2019
Reisduur17 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
8,3
IL
 • Incl. busreis en 2 hotelovernachtingen
 • Cruise vanuit Passau
 • O.a. Wenen, Belgrado, IJzeren Poort
 • Per MS Carissima****
 • Vertrek op 12 oktober 2019
 • 17 dagen
  IL
 • Bewaren
8.31032
"uitstekend georganiseerd cruise"
M WIT - april 2019
8,3
Beoordeeld door 32 reizigers van TUI Cruises.
Riviercruise Donau naar de Zwarte Zee
Klik op een prijs voor de totaalprijs
)

Prijzen en boeken

Uw voorkeuren

x
 • -
 • +
v
Aantal kinderen (0 t/m 17 jaar)
Cruise boeken met een baby?

Als u een baby (t/m 1 jaar) mee wilt nemen op uw cruise, bel ons dan voor de mogelijkheden.

Een ogenblik geduld.

De prijsinformatie wordt opgehaald.

Maandag t/m zaterdag: 08.30-23.00 uur
Zondag: 10.00-23.00 uur
Groepen vanaf 20 personen?Voor groepen vanaf 20 personen kunt u contact opnemen met Groups & Incentives.

Inbegrepen

Inbegrepen & niet inbegrepen

Inbegrepen

• Busreis Nederland-Passau // Passau-Nederland per comfortabele touringcar
• Hotelovernachting op heenreis en terugreis in Duitsland, inclusief ontbijt en diner
• 15 dagen / 14 nachten verblijf aan boord van het MS Carissima**** in een hut naar keuze zoals beschreven
• Verzorging aan boord van het MS Carissima**** op basis van volpension
• Welkomstcocktail
• Galadiner incl. afscheidscocktail
• Dagelijks live muziek
• Dagelijkse middernacht snack
• Kras reisleiding aan boord
• Het beschreven vaarprogramma
• Excursie naar Constanta en Mamaia (vanuit Cernavoda)

Niet inbegrepen

• Reserveringskosten € 19,50 per boeking (verplicht)
• Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking van max. 9 personen (verplicht)

Bijkomende kosten ter plaatse
• Niet genoemde maaltijden en drankjes
• Excursies en entreegelden

Optioneel (direct bij te boeken)
• Reis- en annuleringsverzekering
Drankenpakket € 245 p.p.
Excursiepakket € 195 p.p.
• Overnachting voorafgaand aan uw reis op één van de geselecteerde opstapplaatsen, inclusief ontbijt (zie tabblad ' Overnachten ')

Extra informatie

• U dient voor deze cruise te beschikken over een Nederlands paspoort of Nederlandse identiteitskaart
Let op! Uw paspoort of identiteitskaart wordt bij aankomst ingenomen en zal tijdens de reis bij de receptie blijven, vanwege douane verklaringen is dit noodzakelijk. U krijgt het reisdocument aan het eind van de reis weer terug.
• In verband met de busreis is het niet toegestaan om elektronische rolstoelen/scootmobiels mee te nemen. Dit kan helaas ook niet op aanvraag, er is niet genoeg bergruimte voor!
Op-en uitstapschema: voor de exacte op- en uitstapplaatsen, zie het tabblad 'Opstapplaats'

Afwijkende annuleringsvoorwaardenTot 22 dagen voor vertrek: 0%
15 t/m 21 dagen voor vertrek: 50%
6 t/m 14 dagen voor vertrek: 75%
1 t/m 5 dagen voor vertrek: 90%
Op de dag van vertrek: 100%

Kaart

Dagprogramma

Dagprogramma Riviercruise Donau naar de Zwarte Zee

Stap aan boord van het luxe MS Carissima en vaar mee over een van de langste rivieren van Europa! We varen zelfs helemaal tot aan de Zwarte Zee! Gedurende twee weken passeren we maar liefst 7 West- en Oost-Europese landen. Onderweg meren we aan in prachtige steden als Wenen, Belgrado, Rousse, Novi Sad, Boedapest en Bratislava. We varen langs wijnbergen, puszta’s en hoge rotswanden tot aan de mysterieuze Zwarte Zee. Hoogtepunt is ongetwijfeld de ‘IJzeren Poort’, een smalle doorgang tussen hoge rotswanden, die we op onze route maar liefst twee keer passeren. Deze spectaculaire rivier cruise door het ‘andere Europa’ belooft een onvergetelijke ervaring te worden!

Open alle items

Dag 1: busreis naar Zuid-Duitsland, hotelovernachting

Via diverse opstapplaatsen reist u vandaag per comfortabele touringcar naar Zuid-Duitsland. Onderweg zullen we overnachten in een hotel en hier genieten van een heerlijk diner.

Dag 2: busreis naar Passau, inscheping

v
+2
+1
Na het ontbijt rijden we door naar de grensstad Passau, aankomst rond het middaguur. U heeft nog vrije tijd om deze barokstad met haar beeldschone Altstadt op eigen gelegenheid te bewonderen.

Vertrek cruise: 16.00 uur

Passau is een van de vijf mooiste steden gelegen aan de Donau. Breng een bezoekje aan de Dom, waar u het grootste kerkorgel ter wereld aantreft. Leuk om te bezoeken zijn ook het raadhuis uit de 14de eeuw en de twee burchten, Oberhaus uit de 13de eeuw en Niederhaus uit de 14de eeuw. Bijzonder aan deze stad met slechts vijftigduizend inwoners is de samenkomst van drie rivieren: de Donau, de Inn en de Ilz.

Dag 3: Wenen Nussdorf (Oostenrijk)

v
Aankomst: 12.30 uur
Vertrek: 18.00 uur

Wenen is de stad van opera en zang (Mozart, Beethoven en Strauss hebben hier gewoond). Bijzonder is de Hofburg, waar u de Spaanse Rijschool vindt. Hier zijn tegenwoordig verschillende musea ondergebracht, maar dit staat natuurlijk vooral bekend om de Spaanse rijkunst die er al eeuwen wordt beoefend. De Staatsopera is één der mooiste operagebouwen ter wereld, het is een sprookjesachtig mooi gebouw en voor velen het hoogtepunt van de barok. Bekend in Wenen is ook het fameuze Schloss Schönbrunn, dat bijna 1400 vertrekken telt! Dit prachtige slot was in de 19e eeuw het onderkomen van Keizer Franz Josef en keizerin Elisabeth (Sisi)! De indrukwekkende Stephansdom met zijn uitgestrekte en gedeeltelijk toegankelijke catacomben behoort tot de mooiste gotische bouwwerken die er in de 12e eeuw zijn gebouwd.

Als u het excursiepakket heeft bijgeboekt, dan staat vandaag op het programma in Wenen:
Stadsrondeiding in Wenen (incl. wandeling)
duur: ca. 3,5 uur incl. busreis van en naar schip
tijdstip: 14.00 - 17.30 uur

Wenen is een van de mooiste steden van centraal Europa. Niet alleen is het een stad die de moeite waard is voor zijn prachtige architectuur, het beschikt ook over een verzameling van bekende figuren in de geschiedenis, zoals Sisi, Strauss, Mozart en de gedenkwaardige kunst van Gustav Klimt. De stad is vol met geschiedenis, voorname paleizen, musea, mooie parken, gezellige cafés en aantrekkelijke banketbakkers “Sachertorte”

De excursie begint met de bus in de richting van de beroemde Weense Ring, waar u zult genieten van de belangrijkste bezienswaardigheden zoals de Urania, Staatsopera, het Parlement, het keizerlijk paleis Hofburg, het Stadhuis, het Burgtheater en de universiteit van Wenen.

Vervolgens gaan we te voet de binnenstad verkennen, te beginnen bij het beroemde Albertina Museum. Vanaf hier maken we een ontspannen wandeling van ongeveer een uur langs de oude stadsgracht genaamd de "Graben" waar u het imposante keizerlijk paleis Hofsburg kunt bewonderen. Daarna gaan we richting de Kathedraal van St. Stephens waarbij u onderweg de geheimen achter de rijke cultuur en prachtige architectuur van Wenen zult ontdekken. Na de rondleiding heeft u nog wat vrije tijd om van deze prachtige stad te genieten.

Dag 4: Kalocsa (Hongarije) / Mohács (Hongarije)

Kalocsa
Aankomst: 15.00 uur
Vertrek: 19.00 uur

Mohács (korte stop)
Aankomst: 22.00 uur
Vertrek: 23.59 uur

Kalocsa is een Hongaarse stad aan de rivier de Donau. De stad staat met name bekend om de paprika’s, die hier worden gekweekt. Het meest bekende bouwwerk van de stad is de kathedraal en een bezoek hieraan mag dan absoluut niet ontbreken. De omgeving van Kalocsa is prachtig; traditionele dorpjes gelegen tussen de paprika-velden en het steppelandschap.

Mohács is een historisch stadje in het zuiden van Hongarije, gelegen aan de Donau. De stad is bekend van de Slag bij Mohács. Het Hongaarse leger verloor hier in 1526 de strijd tegen de Turken en waarmee anderhalve eeuw Turkse overheersing voor Hongarije aanbrak. In het nabijgelegen dorp Sátorhely bevindt zich een Herdenkingspark ter ere van deze gebeurtenissen. De omgeving van Mohács kent vele mooie plekken. Geniet van de flora en fauna in het natuurpark Duna-Drava. Ervaar de mediterrane sfeer in de historische stad Pecs, die tevens in 2010 was uitverkozen tot de Culturele Hoofdstad van Europa.


Excursie optioneel bij te boeken aan boord:
Kalocsa Paprika museum en Poesta Paardenshow à € 38 per persoon

duur: ca. 3,5 uur incl. busreis van en naar het schip
tijdstip: 15.15 - 18.45 uur

In Kalocsa, de hoofdstad van de Hongaarse Paprika, zullen we een Paprika museum bezoeken dat het succesverhaal van het wereldberoemde 'rode goud van Kalocsa' verteld. Zelfs vandaag de dag word alles, van het groeiproces tot aan de handmatige oogst, gedaan op de traditionele manier, met eeuwenoude werktuigen voor de echte Hongaarse pittige paprika. Ook zult u een bezoek brengen aan het Folkloristische Kunsthuis, een 200 jaar oud huis waar u de levensstijl van voormalige boeren in zijn oorspronkelijke vorm kunt bewonderen.

Vervolgens gaan we naar de Poesta paardenboerderij waar u wordt verwelkomd met lokale “pálinka” en traditionele delicatessen. Vanwege het te paard veroveren van de Karpaten bekken meer dan duizend jaar geleden, houden Hongaren nog steeds vast aan hun paard rij talenten en tradities, met name als het gaat om de adembenemende paarden stunts. De Hongaarse Magyar cowboys zullen u al hun kunsten laten zien tijdens een spannende en gedurfde paardenshow. Laat u verrassen door hun uitstekende rijvaardigheden en kijk uit naar de beroemde "Poesta-vijf" stunt, waarbij één man op 5 paarden tegelijk rijdt, staande op hun blote ruggen.

Na alle opwinding kunt u tot rust komen tijdens een ontspannen ritje op een paardenkoets die u een rondleiding over de boerderij geeft. Ten slotte heeft u nog de mogelijkheid om de paardenstallen te bezoeken.

Dag 5: Belgrado (Servië)

v
+1
Aankomst: 13.00 uur
Vertrek: 23.00 uur

Belgrado is de hoofdstad van Servië en ligt midden in het land. De twee rivieren de Sava en de Donau stromen door Belgrado. Deze bruisende stad is rijk aan historische en culturele monumenten. Het plein van de Republiek ligt in het hart van de stad en aan dit plein liggen veel historische gebouwen waaronder het Nationaal museum van Servië. Een bezoekje waard zijn de orthodoxe Kathedraal van de heilige Sava en het fort van Belgrado. Dit fort is het belangrijkste symbool van de stad en ligt op een heuvel met een prachtig uitzicht over de rivieren Donau en Sava. Vergeet ook niet om een wandeling te maken door de heuvelachtige smalle straten in de oude wijk Skadarlija.

Als u het excursiepakket heeft bijgeboekt, dan staat vandaag op het programma in Belgrado:
Stadsrondeiding in Belgrado (incl. wandeling)
duur: 3,5 uur incl. busreis van en naar het schip
tijdstip: 14.30 - 18.00 uur

Hoofdstad van Servië, Belgrado, is een van de vier grote hoofdsteden gelegen aan de Donau. De stad ligt op een strategisch punt op de kruising van de Donau en de Sava rivier, iets dat door de eeuwen heen een bron van zwakte maar ook van kracht heeft bewezen. Herinneringen aan de vroegere heersers zijn overal te zien - van grandioze Habsburg boulevards tot cafés die ons aan het communistische Joegoslavië herinneren.
Ondanks de kleurrijke geschiedenis zijn veel bezoekers het erover eens dat het hedendaagse Belgrado schilderachtig en interessant is door de mix van stijlen die zorgt voor een aangename harmonie.

Tijdens de rondleiding door de stad Belgrado zult u belangrijke bezienswaardigheden ontdekken zoals de 'Knez Milos' straat (de zogenaamde straat van "berichten"), het Europees Parlement, het stadhuis, het Prinses Ljubica Paleis en de Botanische Tuinen.
We bezoeken de indrukwekkende Kathedraal van de Heilige Sava. Het is het grootste Servisch-orthodoxe en tevens qua oppervlakte en volume het grootste Oosters orthodoxe kerkgebouw ter wereld.

Eenmaal aangekomen bij het grote Kalemegdan Park, gaan we te voet verder naar de vesting Kalemegdan, die oorspronkelijk werd gebouwd door de Kelten in de derde eeuw voor Christus. Vanaf hier opent zich een prachtig panoramisch uitzicht over de majestueuze stad en de omgeving.

Dag 6: passage IJzeren Poort

v
+4
+3
De IJzeren Poort is een bijna 100 km lange kloof waardoor de rivier de Donau zich een weg waant, tussen de Karpaten en het Balkangebergte. De Donau vormt hier de grens tussen Servië en Roemenië. Deze smalle doorgang wordt bepaald door stroomversnellingen en hoge rotswanden. Het is een van de grootste rivierkloven van Europa.

Uiteraard wordt er rekening mee gehouden dat u de mooiste plekken van de IJzeren Poort overdag passeert. zodat u niets hoeft te missen. Het kan echter voorkomen dat, er door onvoorziene omstandigheden zoals waterstanden, afgeweken moet worden van het programma.

Dag 7: Rousse (Bulgarije)

v
+1
Aankomst: 11.00 uur
Vertrek: 21.00 uur

Rousse is een eeuwenoude havenstad in het noorden van Bulgarije met veel tradities, cultuur en mooie gebouwen. De oude klassieke architectuur van de stad leverde Rousse de bijnaam ‘klein Wenen’ op. Het centrum van Rousse wordt gevormd door een groot plein genaamd Svoboda, het Vrijheidsplein. Een bezoek aan de stad is niet compleet zonder een kijkje genomen te hebben in de Sveta Troitsa kathedraal.

Als u het excursiepakket heeft bijgeboekt, dan staat vandaag op het programma in Rousse:
Stadsrondleiding Rousse (incl. wandeling)

duur: ca. 3 uur incl. busreis van en naar het schip
tijdstip: 14.30 - 17.30 uur

Rousse is een van de meest elegante steden van Bulgarije en een prettige open sfeer. Met zijn imposante architectuur en keurig getrimde boomrijke pleinen, staat het ook wel bekend als het ‘kleine Wenen’ van het oosten. Tijdens de 16 e eeuw was Rousse één van de belangrijkste steden van het Ottomaanse Rijk, wat wordt weerspiegeld in de economische en culturele ontwikkeling van de afgelopen jaren. Het verleden wordt weergegeven met een overvloed aan musea en het indrukwekkende Romeinse fort, dat hoog boven de Donau staat.
Het hart van Rousse ligt aan de Grote Markt Svoboda, ook wel bekend als het Plein van de Vrijheid, dat wordt gedomineerd door het enorme onafhankelijkheidsmonument.

Tijdens onze wandeling horen en zien we indrukwekkende bezienswaardigheden van Rousse, zoals de kerk van de Heilige Drie-eenheid, het Alyosha monument, het Concertgebouw, het Pantheon, het Opera gebouw en het prachtige centraal station.

De rondleiding gaat naar het Historisch museum dat 130.000 stukken aan culturele kostbaarheden bevat. Als laatste stop bezoekt u het Etnografisch Museum dat de 19 e -eeuwse levensstijl van de regio weergeeft.

Dag 8: Cernavoda (Roemenië)

Aankomst: 07.00 uur
Vertrek: 17.00 uur

Cernavoda is een stadje in het oosten van Roemenië vlakbij de Zwarte Zee. De stad is het startpunt van de Donau-Zwarte Zeekanaal. Cernavoda betekent 'zwart water' in de Slavische talen. Bezienswaardig zijn de mooie oude bruggen.

Vandaag vindt er een excursie naar Constanta plaats, deze excursie is inbegrepen bij deze reis!

De excursie vertrekt vanaf Cernavoda, waar het Donau- Zwarte Zeekanaal begint. De eerste stop is Mamaia ook wel de parel van de Zwarte Zee genoemd. U krijgt de kans om het 8 kilometer lange strand van Mamaia te verkennen en misschien zelfs wel een duik te nemen in de Zwarte Zee!

De tweede stop is Constanta, dit is de belangrijkste havenstad van Roemenië. De geschiedenis van deze prachtige stad, gaat 2.500 jaren terug. Als cultuurliefhebber bent u hier aan het goede adres! In Constanta maken we een stadstour waar u het Ovidius Plein ziet, de grote Mahmudiye moskee, de orthodoxe St.Peter&Paul Kathedraal uit 1885, het Casino gelegen op een klif met uitzicht over de Zwarte Zee en natuurlijk de Genovese vuurtoren tevens is er een typisch Roemeense lunch inclusief.

Dag 9: Giurgiu (Roemenië) / Turnu Magurele (Boekarest, Roemenië)

Giurgui
Aankomst: 07.30 uur
Vertrek: 09.00 uur

Turnu Magurele
Aankomst: 16.30 uur
Vertrek: 17.30 uur


Giurgiu is een Roemeense stad aan de grens met Bulgarije. Een brug verbindt de stad met de Bulgaarse stad Rousse. De stad is een uitvalsbasis voor een bezoek aan de hoofdstad Boekarest.
Het Parlementspaleis en de kerk van Patriarch zijn interessante bezienswaardigheden in deze hoofdstad. Kom tot rust in een van de mooie stadsparken die Boekarest rijk is.

Turnu Magurele is een stad in Roemenië, vlakbij Bulgarije.

Vertrek 21 april 2019:
Excursie optioneel bij te boeken aan boord:
Stadsrondleiding Boekarest (incl. wandeling) à € 50 per persoon
duur: ca. 8 uur incl. lunch en busreis van en naar het schip
tijdstip: 08.45 - 16.45 uur

Na het ontbijt, vertrekt u vanuit Giurgui naar de dynamische Roemeense hoofdstad Boekarest. Door het hart van de stad gaan we richting het prachtige oude centrum.
Indrukwekkende bezienswaardigheden die u aantreft in Boekarest zijn het Parlementspaleis ('s werelds op twee na grootste gebouw na het Pentagon in Washington) en het prachtige Roemeense Atheneum dat de thuisbasis van het Boekarest Filharmonisch Orkest is en vanwege de architectuur een absoluut juweeltje is!
De laatste stop is het Koninklijk Paleis, waarvan bekend is dat dit de locatie is waar de Roemeense revolutie begon in december 1989.
Tijdens een kleine stadswandeling door het oude centrum bezoeken we de oudste Orthodoxe kerk van Boekarest, een plek van grote symbolische en historische betekenis in Roemenië. Deze kerk is in 1554 gebouwd door Koning Mirea Ciobanul. Binnen kunt u de prachtige fresco's en sculpturen bewonderen.
De lunch vindt plaats in een schitterende historische oude karavanserai waar u tijdens de lunch kunt genieten van een lokale Roemeense folklore-show. Op onze weg terug naar het schip in Turnu Măgurele, geniet u van het passerende landschap, als we door de levendige Roemeense vlakten rijden.


Vertrek 20 oktober 2019:
Excursie optioneel bij te boeken aan boord:
Stadsrondleiding Boekarest (incl. wandeling) à € 50 per persoon

duur: ca. 8 uur incl. lunch en busreis van en naar het schip
tijdstip: 08.45 - 16.45 uur

Na het ontbijt, vertrekt u vanuit Giurgui naar de dynamische Roemeense hoofdstad Boekarest. Door het hart van de stad gaan we richting de patriarchaat berg, een plek van grote symbolische en historische betekenis in Roemenië, waar we de Patriarchale kathedraal vinden. Deze 17e -eeuwse kathedraal is altijd het middelpunt van het Roemeens-Orthodoxe geloof geweest en is een nationaal symbool. Binnen kunt u de prachtige fresco's en sculpturen bewonderen.

Andere indrukwekkende bezienswaardigheden die u aantreft in Boekarest zijn het Parlementspaleis ('s werelds op twee na grootste gebouw na het Pentagon in Washington) en het prachtige Roemeense Atheneum dat de thuisbasis van het Boekarest Filharmonisch Orkest is en vanwege de architectuur een absoluut juweeltje is!

De laatste stop voor de lunch is het Koninklijk Paleis, waarvan bekend is dat dit de locatie is waar de Roemeense revolutie begon in december 1989.

De lunch vindt plaats in een restaurant gelegen aan een meer in het hart van een prachtig park, waar u kunt genieten van een lokale Roemeense folklore-show. Na de lunch bezoeken we het dorpsmuseum, dat het traditionele Roemeense dorpsleven weergeeft. Op onze weg terug naar het schip in Turnu Magurele, geniet u van het passerende landschap, als we door de levendige Roemeense vlakten rijden.

Dag 10: passage IJzeren Poort

Vandaag passeren we nogmaals de IJzeren Poort.

Dag 11: Novi Sad (Servië)

v
+3
+2
Aankomst: 14.00 uur
Vertrek: 21.00 uur

Novi Sad is de tweede grote stad van Servië, gelegen aan de Donau. De stad heeft een multicultureel karakter en dit is terug te zien in de verschillende religieuze gebouwen. De Synagoge, de orthodoxe Sint Nicolaaskerk en de katholieke kerk zijn de belangrijkste bezienswaardigheden van Novi Sad. Het is goed toeven in Novi Sad met haar gezellige pleinen, terrassen en mooie gebouwen. Bezoek zeker het Petrovardin Fort, waar u een mooi uitzicht heeft op de stad en de Donau.

Als u het excursiepakket heeft bijgeboekt, dan staat vandaag op het programma in Novi Sad:
Stadsrondleiding en wijnproeverij
duur: ca. 5 uur incl. busreis van en naar het schip
tijd: 14.15 - 19.15 uur

Als eerste bezoeken we de prachtige barokke stad Sremski Karlovci, een stad die al eeuwen het culturele centrum van Servië vormt.
Na een korte wandeling door de stad, zullen we een bezoek brengen aan het Museum van de Bijenteelt en een 300-jaar oude wijnkelder, waar u leert over de ontwikkeling van de wijnbouw in Servië. Geniet van een proeverij van verschillende wijnen, honing en brandewijn in combinatie met kaas, brood en olijven.
Na de proeverij gaan we richting Novi Sad.
Een van de eerste indrukken van Novi Sad is dat het een stad is van absolute schoonheid. Er hangt een goede sfeer en de stad is omgeven door vruchtbaar laagland, het Fruška Gora gebergte en de prachtige Donau. Novi Sad, de hoofdstad van de regio Vojvodina is een parel onder de Servische steden.
Op een rotsachtige klif aan de voet van het Fruška Gora gebergte, vinden we het Petrovaradin Fort. Het is een van de grootste, meest complexe en best bewaarde artillerie verdedigingswerken in dit deel van Europa, die de stad vanuit de oevers van de Donau domineren.
Daartegenover is het centrum van de stad een stille en rustige oase die bekend is als Dunavski park. Hier kunt u genieten van een ontspannen wandeling voordat we terug keren naar het schip.

Dag 12: Mohács (Hongarije)

Aankomst: 10.00 uur
Vertrek: 17.30 uur

Mohács is een historisch stadje in het zuiden van Hongarije, gelegen aan de Donau. De stad is bekend van de Slag bij Mohács. Het Hongaarse leger verloor hier in 1526 de strijd tegen de Turken en waarmee anderhalve eeuw Turkse overheersing voor Hongarije aanbrak. In het nabijgelegen dorp Sátorhely bevindt zich een Herdenkingspark ter ere van deze gebeurtenissen. De omgeving van Mohács kent vele mooie plekken. Geniet van de flora en fauna in het natuurpark Duna-Drava. Ervaar de mediterrane sfeer in de historische stad Pecs, die tevens in 2010 was uitverkozen tot de Culturele Hoofdstad van Europa.


Excursie optioneel bij te boeken aan boord:
Stadsrondleiding Pecs (incl. wandeling) à € 38 per persoon
duur: ca. 4 uur incl. busreis van en naar het schip
tijdstip: 13.15 - 17.15 uur

Vanuit Mohacs rijden we door het unieke Hongaarse platteland naar Pecs. Deze leuke stad moet je gezien hebben. Tijdens de rondleiding, zult u de multiculturele identiteit van Pecs, de "stad zonder grenzen" ontdekken. Deze schitterende stad, bewoond door de Romeinen, Hongaarse koningen in de Middeleeuwen, Turkse veroveraars en de Habsburgers, is meer dan 2000 jaar oud. Het roemruchte verleden van Pecs heeft vele indrukwekkende architectonische sporen achtergelaten. We bezoeken tijdens onze wandeling de indrukwekkende kathedraal, van buiten Romaanse somberheid, van binnen overweldigend, de kerk helemaal versierd, er geen onbedekt stukje te vinden . Via het park van het bisschoppelijk paleis en enkele kleine straatjes komen we in het authentieke centrum waar de oude Turkse moskee staat en het stadhuis dat rijkelijk versierd is met gekleurde keramische Zsolnay dakpannen waar de stad bekend om is geworden. Een aanrader!

Dag 13: Boedapest (Hongarije)

v
+4
+3
Aankomst: 09.00 uur
Vertrek: 23.30 uur

Boedapest is de hoofdstad van Hongarije en beslaat een stad die oorspronkelijk uit twee delen bestaat: Buda en Pest. Deze twee stadsdelen worden van elkaar gescheiden door de rivier de Donau. Op de westelijke oever vindt u het stadsdeel Pest en aan de oostkant vindt je Boeda (Buda). Het centrum van de stad vindt u in het stadsdeel Pest, terwijl Buda het rustige gedeelte is van deze metropool. Een populaire toeristische attractie is de Gellértheuvel, ten zuiden van de stad. Bovendien staat Boedapest bekend als de stad met de beste badhuizen van Europa.

Als u het excursiepakket heeft bijgeboekt, dan staat vandaag op het programma in Boedapest:
Stadsrondleiding Boedapest (incl. wandeling)
duur: ca. 3 uur incl. busreis van en naar het schip
tijdstip: 09.15 - 12.15 uur

Ontdek de magische stad Boedapest tijdens een rondleiding per bus en te voet. Als hoofdstad van Hongarije wordt Boedapest ook wel het 'Parijs van het Oosten " genoemd en is het een hoogtepunt voor reizigers van over de hele wereld. De rondleiding zal u niet alleen de kleurrijke geschiedenis van Boedapest laten zien, maar ook het inzicht geven in waarom de rivier de Donau zo'n belangrijke rol heeft gespeeld in de maatschappij door de eeuwen heen. De Donau deelt de stad in twee delen, het ene deel genaamd "Boeda" en het andere deel "Pest ".

De rondleiding omvat beide delen van de stad, waar u de beroemde monumenten zoals de Opera, het Heldenplein en de beroemde overdekte markt, gelegen aan de straat Andrássy Út zult ontdekken. Uiteraard komen we ook bij de grootste synagoge in Europa; de Sint-Stefanusbasiliek, waar de beroemde Franz Liszt heeft gespeeld en zullen we het indrukwekkende Europees Parlement zien, dat erg veel lijkt op het Britse parlementsgebouw en bijna 20km aan gangen bevat!

Via de beroemde kettingbrug rijden we naar “Boeda”. Tijdens een kleine wandeling gaan we vervolgens naar het prachtige Vissersbastion bij de Matthiaskerk waar de beroemde Keizerin Sisi en haar echtgenoot werden gekroond als Hongaarse heersers. Ten slotte kunt u genieten van een onvergetelijk uitzicht over de stad vanuit de Gellértberg.

Excursie optioneel bij te boeken aan boord:
Boedapest bij nacht à € 37 per persoon

duur: ca. 3 uur incl. busreis van en naar het schip
tijdstip: 20.00 - 23.00 uur

Boedapest bij nacht is gewoon sprookjesachtig! De verlichte stad is een betovering, een onvergetelijk gezicht dat u niet wil missen! Echter, voordat we een uitstapje maken naar de Gellért berg om van het prachtige uitzicht te genieten, nodigen we u uit in een typisch Hongaars restaurant voor een avond vol culturele en culinaire hoogstandjes. Hier wordt u begroet door zigeuner muzikanten en een heerlijke lokale "schnaps". Geniet van een authentieke folkloristische show met traditionele zigeunermuziek en proef een echte Hongaarse goulash soep samen met lokale rode en witte wijnen.

Dag 14: Bratislava (Slowakije)

v
+4
+3
Aankomst: 15.00 uur
Vertrek: 19.00 uur

Bratislava is een prachtige stad is dat zeker een bezoekje waard is. De sfeer in deze Slowaakse hoofdstad is mooi en vooral heel veilig. Er is een fijne mix van heden en verleden, zoals bijvoorbeeld het Bratislava kasteel. Maar aan de andere kant zijn er ook veel universiteiten waardoor de stad haar jonge karakter in leven houdt!

Als u het excursiepakket heeft bijgeboekt, dan staat vandaag op het programma in Bratislava:
Stadsrondeiding in Bratislava
duur: ca. 2 uur en 15 min. (per bus, afgesloten met wandeling)
tijdstip: 15.15 - 17.30 uur

Bratislava is de hoofdstad van Slowakije en wordt beschouwd als de belangrijkste economische, politieke en culturele stad van het land. De stad omvat een fijne mix van het verleden en het heden. Aan de ene kant zijn er de vele historische gebouwen die het rijke verleden van de stad laten zien en aan de andere kant zorgen de universiteiten en stedelijke jeugdculturen uiteindelijk voor een bruisende binnenstad.

Tijdens deze rondleiding zullen we alle historische en moderne bezienswaardigheden van de stad zien, zoals de Kathedraal van St. Martin, de stadsmuren, het presidentiële paleis en ook genieten van het spectaculaire uitzicht over de stad en de Donau vanaf de Bratislava Burcht.

Zodra we aankomen in het historische centrum, beginnen we aan de stadswandeling. Vanaf de St. Michaels Poort slingeren we onze weg door de leuke straatjes, waar we alle belangrijke bezienswaardigheden, prachtige beelden en fonteinen ontdekken en waar we de geschiedenis en de beroemde legendes van Bratislava omarmen.

Geniet na de rondleiding van een aangename wandeling door de oude straten of van de sfeer in een van de gezellige cafés.

Dag 15: Melk (Oostenrijk)

v
+3
+2
Aankomst: 11.30 uur
Vertrek: 16.00 uur

Melk is een pittoresk dorpje dat voornamelijk bekend staat om het wereldberoemde 18-eeuwse Benedictijnerklooster. Dit klooster is gelegen op een heuvel en vanaf hier heeft u een prachtig uitzicht over de Donau en het dorp. In het stadje zelf vindt u mooie burgerhuizen en leuke straatjes met gezellige winkels en terrassen. Ideaal voor een korte stop!

Melk ligt in de prachtige Wachau Vallei (Unesco Wereld Erfgoed), dat al meer dan 1000 jaar het spirituele en culturele centrum van Oostenrijk vormt. Melk is vooral bekend om zijn indrukwekkende barokke stijl en benedictijnenklooster; bekend als de abdij van Melk. Het benedictijnenklooster is een van de belangrijkste culturele hoogtepunten van Oostenrijk en behoort tot een van de grootste abdijen in Europa. Sinds de 12e eeuw is er een school verbonden met het klooster, waar waardevolle manuscripten zijn verzameld die uiteindelijk hebben bijgedragen aan de creatie van de adembenemende bibliotheek.


Dag 16: Passau (Duitsland), ontscheping, hotelovernachting

Aankomst cruise: 08.00 uur

Vandaag legt het schip weer aan in de haven van Passau. Na het ontbijt volgt de ontscheping. De bus is rond 12.00 uur bij het schip (onder voorbehoud van wijzigingen). De tijd tussen ontscheping en de busreis terug naar Nederland dient u zelf in te vullen. U kunt nog heerlijk op eigen gelegenheid Passau bezoeken. Uiteraard kan uw bagage aan boord blijven staan. We maken u erop attent dat u na het ontbijt geen gebruik meer kunt maken van uw hut en een aantal publieke ruimtes.

De terugreis is wederom met een hotelovernachting incl. diner in Duitsland.

Dag 17: busreis naar Nederland

Vandaag vervolgen we onze reis terug naar Nederland. De bus zet u af op de plaats die u in de boeking voor de terugreis heeft aangegeven.

Vaarschema's en vaartijden zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen.

In enkele gevallen kan het voorkomen dat het schip niet in het centrum van de genoemde plaats ligt. Hierover wordt u aan boord geïnformeerd.

In enkele gevallen kan het zijn dat de bus voor de terugreis pas rond het begin van de middag bij het schip is. De tijd tussen de ontscheping en de busreis terug naar Nederland dient u zelf in te vullen. We maken u erop attent dat u na het ontbijt geen gebruik meer kunt maken van uw hut en een aantal publieke ruimtes. Uiteraard kan uw bagage aan boord blijven staan.

Uw schip

­Het recentelijk gerenoveerde schip MS Carissima van Triana Group straalt frisheid, ruimte, kwaliteit en gezelligheid uit. Een riviercruise aan boord van het MS Carissima met Kras staat garant voor een volledig zorgeloze vakantie. Uw ruime comfortabele hut is altijd binnen handbereik en hoe u de dag verder indeelt is aan u. Op het zonnedek met zwembad staan de ligbedden voor u klaar waarvandaan u ontspannen kan genieten van het adembenemende landschap. Het personeel kan niet wachten u te verwelkomen aan boord en u een onvergetelijke vakantie te bezorgen.

v
+10
+9

Open alle items

Culinair

v
+3
+2
Laat uw culinaire zintuigen prikkelen aan boord van het MS Carissima! U verblijft op basis van volpension en geniet ’s morgens van een uitgebreid ontbijtbuffet, ’s middags wordt de lunch aan tafel geserveerd of vindt plaats in buffetvorm en ’s avonds een gevarieerd diner.

Hutten

v
Het MS Carissima heeft 75 buitenhutten verdeeld over het hoofddek, middendek en bovendek. Alle hutten aan boord van het MS Carissima zijn ca. 14,5 m2 groot met tweepersoonsbed (mogelijkheid tot 2 losse bedden), eigen douche, wc, föhn, kluis, tv en reguleerbare temperatuurvoorziening. De ramen van de hutten op het middendek en bovendek kunnen worden geopend. Het zwembad is geopend van juli t/m september. Wellicht gaat het zwembad in eerdere maanden bij hoge temperaturen eerder open. De indoor whirlpool is het gehele seizoen geopend.

Zonnedek
• Deels overdekt
• (Lig)stoelen
• Zwembad (het zwembad is geopend van juli t/m september)
• Groot schaakspel
• Stoeltjeslift naar het bovendek

Bovendek
• 30 tweepersoonsbuitenhutten, ramen kunnen worden geopend
• Bibliotheek
• Whirlpool en sauna
• Receptie
• Panoramasalon met bar
• Stoeltjeslift naar het zonnedek
• Personenlift naar restaurant op middendek (niet naar hutten)

Middendek
• 32 tweepersoonsbuitenhutten, ramen kunnen worden geopend
• Restaurant
• Personenlift naar receptie op bovendek (niet naar hutten)

Hoofddek
• 13 tweepersoonsbuitenhutten, ramen kunnen niet worden geopend

Specificaties MS Carissima

v
+3
+2
Algemeen
Naam schip: MS Carissima
Passagiers: maximaal 150 passagiers
Aantal dekken: 4 dekken
Taal aan boord: Duits en Engels
Valuta aan boord: Euro
Vlag: Duits
Crew leden: 35 personen bemanning

Faciliteiten
Zwembad: aanwezig
Zonnedek: aanwezig
Restaurant: op het middendek
Bibliotheek: aanwezig
Wellness: Sauna en whirlpool

Technisch
Bouwjaar: 1998
Lengte: 110m
Breedte: 11,40m
Gemoderniseerd: 2016/2017

Gebruik scootmobiel, rollator en/of rolstoel aan boord

Het is van belang dat u niet afhankelijk bent van uw scootmobiel, rolstoel en/of rollator. U dient aan boord te kunnen lopen zonder hulpmateriaal. Wegens veiligheidsredenen mag uw scootmobiel, rolstoel en/of rollator niet aan boord gebruikt worden. Inklapbare of opvouwbare rollators en/of rolstoelen mogen wel meegenomen worden tijdens de cruise, zodat u deze tijdens uitstapjes/excursies kunt gebruiken. Middels een preferentie moet uw rollator en/of rolstoel zijn aangemeld bij uw reservering.

In verband met de noodzakelijk toe te passen veiligheidsnormen is het mogelijk dat reizigers worden uitgesloten van (verdere) deelname aan de reis indien een mogelijke handicap een belemmering blijkt te zijn om eventuele noodprocedures bij calamiteiten correct te kunnen uitvoeren.

Voorwaarden voor het meenemen van uw rolstoel en/of rollator

• Rolstoel en rollator dienen inklapbaar of opvouwbaar te zijn
• U dient aan boord te kunnen lopen zonder hulpmateriaal, i.v.m. veiligheidsredenen
• U kunt de loopplank niet met rolstoel en/of rollator betreden, u dient zonder hulpmiddel aan boord te kunnen komen.
• Uw rolstoel en/of rollator wordt op eigen risico door de bemanning op het (overdekte) zonnedek of op een door het schip aangewezen plaats geplaatst. Na het aanmeren zorgt de bemanning ervoor dat uw rolstoel en/of rollator op de kade wordt geplaatst. Dit is ook geheel op eigen risico.
• In verband met explosiegevaar zijn zuurstofconcentrator en/of zuurstofflessen niet toegestaan.

Opvouwbare scootmobiel

Bent u in het bezit van een opvouwbare scootmobiel, dan mag deze alleen op speciaal verzoek én na toestemming van de rederij én reisorganisatie mee op reis. Uw opvouwbare scootmobiel (inclusief accu) mag maximaal 30 kilogram wegen en moet opvouwbaar zijn. Alle voorwaarden die voor opvouwbare rolstoelen en rollators gelden zijn ook van toepassing voor uw opvouwbare scootmobiel.

Aanvullende voorwaarden bij cruises waarbij de busreis is inbegrepen

Het is niet toegestaan om (opvouwbare) elektronische rolstoelen en/of (opvouwbare) scootmobielen mee te nemen. Dit kan ook niet op aanvraag, er is niet genoeg bergruimte voor in de bus. Slechts opvouwbare, niet-elektronische rollators en/of rolstoelen zijn toegestaan, mits bij uw reservering opgegeven.

Aanvullende informatie

• Het schip is rookvrij, er mag alleen op het zonnedek gerookt worden
• Het schip beschikt over een defibrillator
• WiFi (tegen betaling)
• Gedurende de Donaureis (reisnummer 91201) wordt het schip ook ingezet door Rad&Reisen, een specialist in fiets/riviercruises

Drankenpakket

v
Maak uw Donaucruise compleet en boek voordelig vóór vertrek het All Inclusive drankenpakket bij.
Slechts € 122,50 p.p. (8 dagen aan boord bij de 10-daagse reis)
Slechts € 157,50 p.p. (10 dagen aan boord bij de 11-daagse reis)
Slechts € 245,00 p.p. (15 dagen aan boord bij de 17-daagse reis)
U kunt het drankenpakket direct bij boeking opgeven. Het drankenpakket dient door alle passagiers die in 1 hut verblijven te worden afgenomen.

Dagelijks onbeperkt inbegrepen:
• Zwarte koffie
• Thee
• Water (uit het filtersysteem aan boord)
• Frisdranken (Cola, Cola light, Fanta, Sprite, 7up)
• Vruchtensappen (appel- en sinaasappelsap)
• Huiswijn
• Bier van de tap

Alle overige dranken (zoals sterke dranken, cappuccino) kunt u uiteraard gewoon aan boord bestellen en zullen op uw hutrekening worden bijgeschreven

Fietspakket

Bij uw Donaucruise met het MS Carissima kunt u voor €150,- een aantrekkelijk fietspakket bijboeken

Inbegrepen:
• Toerfiets met lage instap (keuze uit 7 of 21 versnellingen) *
• Dagelijks uitgestippelde fietsroutes

* E-bike mogelijk tegen een meerprijs van € 100

Let op: dit fietspakket is alleen mogelijk bij reisnummer 91201

Extra info

Extra informatie riviercruises

Open alle items

Bagage

Wij raden u aan slechts één koffer per persoon mee te brengen. Op de schepen is er geen beperking op het gewicht, wel is de opbergruimte in uw hut beperkt. Indien u per vliegtuig naar de ligplaats van het schip reist dient zich hier te houden aan de instructies van de luchtvaartmaatschappij. Meestal is het gewicht hier beperkt tot 20 kilo per passagier en 1 stuk handbagage van maximum 5 kilo. Neemt u niet te veel waardevolle spullen mee aan boord, wij raden u aan evt. spullen bij u te dragen. Vaak is er een kluisje in uw hut aanwezig, en anders bij de receptie van het schip, waar u waardevolle spullen kunt bewaren.

Betalingen aan boord

De valuta aan boord is meestal de Euro (tenzij anders vermeld bij de betreffende reis). U krijgt bij inscheping een persoonsgebonden boordrekening voor aankoop van uw dranken en eventuele overige diensten aan boord. Aan het einde van de cruise wordt deze boordrekening afgerekend d.m.v. pinnen of contant geld. Op een beperkt aantal schepen is betaling met een gangbare creditcard (Mastercard/Visa) mogelijk (zie tabblad 'Uw schip' voor de juiste informatie). Het niet mogelijk om aan boord vreemde valuta te wisselen. Aan boord is geen pinautomaat aanwezig. Pinnen is alleen mogelijk om de boordrekening mee te betalen, voor betalingen van excursies kunt u niet pinnen. In de plaatsen die u onderweg bezoekt heeft u de mogelijkheid geld op te nemen bij een bank en/of pinautomaat.

Bus/vliegreizen

Bij veel riviercruises die beginnen en/of eindigen in het buitenland is de comfortabele busreis standaard inbegrepen. Consumpties tijdens de bus- of vliegreis, zoals lunches, zijn voor eigen rekening. Per reis staan de op- en uitstapplaatsen in het programma vermeld. Indien uw reis begint en/of eindigt in Nederland dan reist u op eigen gelegenheid van en/of naar het schip. Bij diverse cruises komt het voor dat u een hotelnacht heeft tijdens de busreis (op de heen- en/ of terugreis). In dit geval zijn diner en ontbijt inbegrepen, lunches zijn voor eigen rekening. In het geval van een vliegreis zijn uw transfers naar en van het schip inbegrepen, tenzij anders vermeld op de website.

Dieet

Vanzelfsprekend houden wij graag rekening met uw dieetwensen. Indien u een speciaal dieet volgt, dan dient u dit bij boeking kenbaar te maken. Wij geven uw wensen dan door aan de rederij.

Wanneer u bij boeking aangeeft dat u gebruik wilt maken van een lactose en/of glutenvrij dieet, is het niet nodig om hiervoor eigen brood (en andere voedingsmiddelen) mee te nemen aan boord. Dit wordt dan voor u geregeld op het schip.

Excursies

U kunt zelf op ontdekkingstocht gaan (vele bestemmingen zijn uitstekend op eigen gelegenheid te verkennen), maar u kunt aan boord vrijwel altijd excursies bijboeken. Deze excursies worden meestal door plaatselijke touroperators uitgevoerd. De begeleiding is niet altijd Nederlandstalig. Deze excursies vallen niet onder de verantwoordelijkheid van onze organisatie en/of de rederij. De excursies vinden onder voorbehoud plaats en gaan alleen door indien voldoende deelnemers zich hebben aangemeld. Bij diverse cruises heeft u de mogelijkheid een compleet verzorgd excursiepakket bij te boeken. Meer informatie over excursiepakketten vindt u op de website of in de brochure. Prijswijzigingen van de genoemde excursies, zoals onder meer vermeld in de brochure of op de website, zijn mogelijk.

Faciliteiten aan boord

Kijkt u voor de exacte faciliteiten aan boord van het schip op het tabblad 'Uw schip' of op de website van de rederij. Nb. de schepen/ faciliteiten zijn niet te vergelijken met zeecruiseschepen. Uw hut, de ruimte op het dek en de openbare ruimtes zijn kleiner.

Fooien

Het geven van fooien is een persoonlijke zaak en afhankelijk van uw tevredenheid over de verleende service. Een richtlijn hiervoor is €5 tot €7 per persoon per dag.

Gezondheid

In de meeste gevallen is er geen arts aan boord aanwezig (tenzij anders vermeld bij de betreffende reis, bij het tabblad 'Uw schip' op de website van Kras bij het desbetreffende reisnummer van uw reis). De purser heeft een lijst met artsen in de aanleghavens. Bij een medisch noodgeval zal de kapitein besluiten direct bij de eerst mogelijke haven te stoppen. Als u medicijnen gebruikt raden wij u dringend aan voldoende hiervan mee te nemen aangezien het verkrijgen van medicijnen in het buitenland problemen op kan leveren.

In- en ontscheping

De inscheping begint op het tijdstip dat in het reisprogramma staat vermeld. Voordat u aan boord gaat zullen uw reisdocumenten, alsmede de geldigheid van uw identiteitsbewijs, worden gecontroleerd. Instructies voor het ontschepen ontvangt u aan boord. Zorgt u er zelf voor dat u op tijd bent, het schip wacht namelijk niet.

Wegens onvoorziene omstandigheden zoals bijvoorbeeld hoge waterstand of langere wachttijden in de havens/ sluizen kan het voorkomen dat de tijden van in- en ontscheping aangepast moeten worden. Vaarprogramma’s zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen.

Het kan voorkomen dat het schip in de haven naast een ander riviercruiseschip ligt. Bij het in- en ontschepen kan het dus voorkomen dat u via een ander schip naar wal loopt. Houdt er in dit geval ook rekening mee dat het kan voorkomen dat u vanuit uw hut een belemmerd uitzicht heeft.

Internationaal publiek

Het kan voorkomen dat u tijdens uw reis buitenlandse medepassagiers, evenals buitenlandse bemanning, ontmoet.

Kras nooddienst

Ons kantoor is ook buiten kantooruren voor zeer dringende gevallen bereikbaar via telefoonnummer: 073-5 999 777. Het is raadzaam om dit telefoonnummer bij uw familieleden en/of kennissen achter te laten.

Kleding

Kies overdag en tijdens excursies voor praktische en gemakkelijke kleding, en schoenen met platte zolen. In de restaurants is nette kleding gewenst maar niet verplicht. Wanneer u tijdens de excursies eventueel religieuze plaatsen bezoekt, raden wij u aan gepaste kleding te dragen.

Ligstoelen

Deze vindt u op het zonnedek. Wij vragen u geen persoonlijke spullen op de ligstoelen te leggen wanneer u ze niet gebruikt. De ligstoelen worden u gratis ter beschikking gesteld. Houdt u er rekening mee dat het kan voorkomen dat er niet voor elke passagier een ligstoel is.

Maaltijden

De meeste riviercruises zijn o.b.v. volpension, dit houdt in dat ontbijt, lunch en diner zijn inbegrepen. De (kerst)shoppingcruises zijn o.b.v. halfpension, hierbij is alleen het ontbijt en diner inbegrepen. Per cruise kan het verschillen of dit in buffetvorm of aan tafel wordt opgediend. U eet op vastgestelde tijden, deze tijden worden aan boord bekend gemaakt. In het buitenland zijn vaak andere bereidingswijze gebruikelijk, de maaltijden kunnen dus anders smaken dan u wellicht thuis gewend bent. Indien u speciale dieetwensen heeft, kunt u dit opgeven bij de boeking.

Mindervaliden

Het is mogelijk om een rolstoel mee te nemen (opgeven bij boeking), maar het schip moet het gebruik wel kunnen ondersteunen met bijvoorbeeld een lift of stoellift. Dit kunt u terug vinden bij het tabblad 'Uw schip' of op de website van rederij. Een rolstoel dient inklapbaar te zijn, in verband met de beschikbare ruimte aan boord. Rollators en rolstoelen kunnen niet aan boord gebruikt worden. U dient zich dus zonder rollator op het schip te kunnen verplaatsen. Een scootmobiel is niet toegestaan aan boord.
In verband met de noodzakelijk toe te passen veiligheidsvoorschriften is het mogelijk dat reizigers worden uitgesloten van (verdere) deelname aan de reis indien een mogelijke handicap een belemmering blijkt te zijn om eventuele noodprocedures bij calamiteiten correct te kunnen uitvoeren.
Een zuurstofconcentrator of zuurstofflessen zijn niet toegestaan in verband met explosiegevaar.

Minimum aantal deelnemers

Voor de meeste reizen uit ons programma geldt een minimum aantal deelnemers, dat vermeld wordt op de website. Met minder passagiers zal de reis helaas niet worden uitgevoerd. Indien een reis om deze reden door ons wordt geannuleerd, ontvangt u hiervan tijdig bericht.

Post

U kunt uw brieven/ansichtkaarten aan boord overhandigen, dit wordt dan gepost bij de eerste haven die het schip aandoet. In de meeste gevallen kunt u ook kaartjes en postzegels aan boord verkrijgen, de prijzen zijn vaak hoger dan de prijzen aan wal. Het schip kan geen verantwoordelijkheid dragen voor het evt. niet aankomen van post die aan boord is afgegeven.

Reisdocumenten

U dient zelf voor geldige reisdocumenten voor de gehele reis te zorgen. U heeft voor alle riviercruises binnen Europa een geldig paspoort of identiteitsbewijs nodig. Wij raden u aan om met uw paspoort te reizen, indien het schip uit moet wijken naar landen waar een paspoort een vereiste is. Zonder geldige reisdocumenten wordt de toegang tot het schip geweigerd, zonder terugbetaling van de kosten van de reis. Voor paspoort- en visa-informatie: www.visumdienst.nl of via de visumafdeling van Kras tel. 088-0885886 .

Rookbeleid

De schepen zijn rookvrij, tenzij anders vermeld aan boord. Op de buitendekken mag wel gerookt worden.

Algemene hut informatie

De hutten aan boord hebben vaak wel de faciliteiten, maar lang niet altijd de grootte van een hotelkamer. Riviercruiseschepen hebben alleen buitenhutten. Uw hut beschikt dus altijd over een raam dat al dan niet geopend kan worden. Verder beschikt uw hut in alle gevallen over een douche, toilet en een wastafel. De meeste hutten beschikken over losse bedden. De exacte faciliteiten van uw hut kunt u terugvinden bij het tabblad 'Uw schip' of op de website van de rederij.
In het geval van een 3e en of 4e bed in de hut, is de hut vaak niet groter. Het 3e en of 4e bed is vrijwel altijd een opklapbaar bed die opgeklapt wordt tegen de wand. De hoeveelheid ruimte per persoon is vaak vrij beperkt. Al het linnengoed dat u nodig hebt voor uw verblijf (lakens en handdoeken) is voorzien en wordt regelmatig vervangen. De temperatuur in de hutten kunt u zelf regelen met een thermostaat.

Vaarprogramma

Door hoog en laag water, wachttijden en drukte bij sluizen en bruggen blijven de vaarschema’s altijd onder voorbehoud van wijzigingen. In uiterste gevallen kan gekozen worden voor vervangen van deeltrajecten door bus of trein. Mocht de rederij ons op voorhand berichten dat een route gewijzigd wordt, dan stellen wij u zo snel mogelijk hiervan op de hoogte.

Reis(bege)leiding aan boord

Bij verschillende riviercruises is er Nederlandssprekende Kras-reisleiding aan boord en is een bus- en/of vliegreis inbegrepen. Dit kunt u terug vinden bij het tabblad 'Data en prijzen' of op de website van de rederij. Verder is er vrijwel altijd reisleiding van de rederij aan boord.

Voltage

De voltage aan boord van de meeste schepen is 220 Volt. Checkt u dit voor de zekerheid op de website bij het betreffende reisnummer van uw reis. Uit veiligheidsoverwegingen mogen strijkijzers aan boord niet gebruikt worden.

Noot

Bovenstaande informatie is afkomstig van derden. Kras is niet aansprakelijk voor eventuele fouten en/of wijzigingen.

Opstapplaats

Op- en uitstapplaatsen

Kras biedt u de keus uit ruim 50 opstapplaatsen in heel Nederland. Vanaf deze opstapplaats wordt u naar ons centrale wisselpunt in Asten (tussen Eindhoven en Venlo) gebracht.

Bij aankomst in Asten, met de servicelijnen of met uw eigen auto, staat de koffie voor u klaar. Het vertrek vanaf het wisselpunt in Asten naar uw vakantiebestemming in de periode april t/m oktober is omstreeks 09.00 uur.

Opstapschema

Open alle items

Drenthe

OpstapplaatsOpstaptijd
MeppelNS Station - voorzijdeca. 05.30 uur

Gelderland

OpstapplaatsOpstaptijd
ApeldoornA50 afrit 24 / Carpool - Landgoedlaanca. 06.00 uur
Arnhem-RijnhalOlympuswegca. 06.30 uur
BeesdTankstations Bisde en Lingehorst aan de A2ca. 06.30 uur
EdeNS busstation Ede-Wageningenca. 06.00 uur
Heerde/EpeTransferium Horsthoekca. 05.45 uur
Nijmegen/WijchenCafe Rest. de Teersdijkca. 07.00 uur

Limburg

OpstapplaatsOpstaptijd
MaastrichtGeusselt Stadionca. 06.00 uur
RoermondNS Station - voorzijdeca. 06.55 uur
SittardNS Station - voorzijdeca. 06.25 uur
VenloNS Station - voorzijdeca. 09.30 uur
WeertNS Station - voorzijdeca. 07.30 uur

Noord-Brabant

OpstapplaatsOpstaptijd
AstenHotel Nobis - Wisselpunt Krasca. 08.15 uur
Bergen op ZoomNS Station - voorzijdeca. 05.30 uur
BredaNS Station Prinsenbeekca. 06.30 uur
Breda NovotelDr. Batenburglaanca. 06.40 uur
Den BoschPettelaarspark (transferium)ca. 06.45 uur
EindhovenP+R Meerhoven (transferium)ca. 07.30 uur
HelmondParkeerplaats de Braakca. 07.45 uur
OssNS Station - Spoorlaanca. 07.30 uur
RoosendaalNS Station - voorzijdeca. 06.00 uur
TilburgZwembad Stappegoorca. 07.00 uur
VeghelStadhuispleinca. 07.15 uur

Noord-Holland

OpstapplaatsOpstaptijd
AlkmaarNS Station Noordca. 05.20 uur
AmsterdamEuropa Boulevard P18 t.o. Shellca. 06.15 uur
BeverwijkNS busstation Halve Maanca. 05.40 uur
HaarlemNS busstation Spaarnwoude Oostca. 06.00 uur
PurmerendLeeuwerikpleinca. 05.30 uur
HoornNS Station - voorzijdeca. 05.15 uur
ZaandamNS Station - achterzijde bushalteca. 05.45 uur

Overijssel

OpstapplaatsOpstaptijd
AlmeloCarpoolplaats A35 - afrit 30ca. 05.30 uur
Deventer/ColmschateSporthal de Schegca. 06.00 uur
EnschedeNS Station Kennisparkca. 05.00 uur
HengeloNS Station - achterzijdeca. 05.15 uur
ZwolleNS Station - achterzijdeca. 06.15 uur
Zwolle - MercureMercure Hotel Zwolleca. 06.20 uur

Utrecht

OpstapplaatsOpstaptijd
AmersfoortNS Station - Touringcarhalteca. 05.45 uur
UtrechtP + R Westravenca. 06.15 uur
VianenBusstation Lekbrug aan de A2ca. 06.25 uur

Zeeland

OpstapplaatsOpstaptijd
GoesNS Station - busstationca. 05.00 uur

Zuid-Holland

OpstapplaatsOpstaptijd
Alphen aan de RijnNS Station - achterzijdeca. 05.00 uur
DelftIkeaca. 05.30 uur
Den HaagPrinsessegracht 5ca. 05.15 uur
DordrechtParkeerplaats Weeskinderendijkca. 06.30 uur
GoudaNS Station - achterzijdeca. 05.30 uur
LeidenLammerschansweg t.o. de Gammaca. 04.55 uur
Rotterdam CapelsebrugMetro Capelsebrug P+Rca. 06.00 uur
Rotterdam-ZuidZuidplein - touringcarhalteca. 06.10 uur
ZoetermeerBusstation Centrum Westca. 05.00 uur

Genoemde tijden zijn een indicatie en onder voorbehoud van wijzigingen. De definitieve vertrektijd en navigatieadres staat vermeld op uw reispapieren.

* Bovenstaand schema is van toepassing op reizen met vertrek in de periode vanaf 15 april 2019 en thuiskomst 3 november 2019
* Het wijzigen van uw opstapplaats is indien beschikbaar kosteloos mogelijk tot 3 werkdagen voor vertrek

Uitstapschema

Kras biedt u voor deze reis de keus uit 4 uitstapplaatsen in Nederland, waaronder het centrale wisselpunt Asten (tussen Eindhoven en Venlo).

Uitstapplaatsen:
• Asten
• Eindhoven
• Utrecht
• Rotterdam Capelsebrug

Het centrale wisselpunt in Asten

Voor vrijwel al haar busreizen maakt Kras gebruik van het gastvrije Best Western Hotel Nobis in het Brabantse Asten als overstapplaats.

Service ter plaatse

Op ons wisselpunt wordt u welkom geheten door een Kras-vertegenwoordig(st)er. Om de reis goed te beginnen krijgt u op de dag van vertrekdag een kop koffie met cake. Ter afsluiting van de reis gebruiken we een gezamenlijke koffietafel* . In de wintermaanden zal er een stamppotbuffet geserveerd worden in plaats van een koffietafel. (Op het tabblad Prijzen bij 'Inbegrepen' kunt u zien of de koffie en koffietafel/stamppotbuffet inbegrepen is bij uw reis.) Bij het centrale wisselpunt vindt u een overdekte voetgangerszone.

* Niet van toepassing voor op-/uitstappen Venlo en de 4-daagse (steden)reizen.

Parkeren

Wanneer u met uw eigen auto naar Asten komt, kunt u uw auto parkeren op de onbewaakte parkeerplaats van het Best Western Hotel Nobis. Het parkeren hoeft vooraf niet gereserveerd te worden en geschiedt op eigen risico. De kosten bedragen € 20 voor de gehele reisduur. Indien u via ons een overnachting bij Best Western Hotel Nobis heeft geboekt dan parkeert u die nacht gratis en zijn de parkeerkosten € 10 gedurende de rest van uw vakantie.

Video

Extra's

Hotelovernachting voorafgaande aan uw reis inclusief ontbijt

v
Nobis entrees

Begin uw vakantie ontspannen! Kras biedt u de mogelijkheid om voorafgaand aan uw vakantie te overnachten in het 4-sterren hotel Best Western Nobis Asten, waar u de volgende ochtend wordt opgehaald om aan uw vakantie te beginnen. Geen stress, maar lekker op uw gemak opstaan, ontbijten en de bus in. Zo wilt u uw vakantie toch starten? Bovendien kunt u uw auto voordelig parkeren.

Best Western Hotel Nobis in Asten (wisselpunt)
Standaard Kamer

2-persoonskamer € 32,50 p.p.
1-persoonskamer € 55 p.p.

Deluxe Kamer
2-persoonskamer € 52,50 p.p.

* Exclusief toeristenbelasting à € 2,10 p.p.
* Parkeren € 10 per auto

Noot: bovenstaande overnachting is direct bij uw boeking te reserveren. Indien u kiest voor bovenstaande overnachting, dan dient u bij boeking Asten ook als opstapplaats te kiezen.
Deze overnachting is alléén te boeken indien de busreis naar de bestemming op een zaterdag of een maandag plaatsvindt.

Faciliteiten Best Western Nobis Asten

v
Recepties
Brasserie Nobiss
Recepties
+3
Brasserie Nobiss
+2

Hotel
Het hotel beschikt over receptie, lift, restaurant, bar, terras, groot fitnesscomplex, een groot binnenzwembad (verwarmd), kinderbad, Turks bad, sauna (gratis) en solarium (ca. € 4 per 4 minuten).

Kamer
Uw kamer is voorzien van telefoon, televisie en een badkamer met bad of douche, toilet en föhn.

Extra informatie

• Parkeerplaats aanwezig, kosten € 10 gedurende de hele reis (cruise)
• Huisdieren zijn niet toegestaan
• Er is geen aparte rookruimte in het hotel
• Er is wifi aanwezig in het hotel (gratis)
• Het hotel beschikt over mindervalidenkamers (op aanvraag)
• Het hotel is rolstoelvriendelijk
• Inchecken is mogelijk vanaf 14.00 uur en uitchecken tot 11.00 uur

Excursies

Excursies Donau naar de Zwarte Zee

Maak uw cruise compleet en boek diverse excursies bij. U heeft de keuze om bij vooraf bij Kras een optioneel excursiepakket bij te boeken en tevens kunt u aan boord diverse losse excursies boeken.

Optioneel excursiepakket (vooraf bij te boeken)

Aanrader: boek ons excursiepakket bij voor slechts € 195,- per persoon (inclusief entreegelden).
De volgende excursies zijn inbegrepen:
• Stadsrondleiding Wenen
• Stadsrondleiding Belgrado
• Stadsrondleiding Rousse
• Stadsrondleiding en wijnproeverij vanuit Novi Sad
• Stadsrondleiding Boedapest
• Stadsrondleiding Bratislava

Alle genoemde excursies worden Duitstalig of Engelstalig uitgevoerd (ook de optionele excursies aan boord). Er geldt een minimum aantal deelnemers van 20 voor het definitief doorgaan van het excursiepakket. Nb., voor het garant doorgaan van de gehele reis gelden andere voorwaarden dan voor het garant doorgaan van het excursiepakket.

Optionele excursies (aan boord te boeken)

• Bezoek aan Kalocsa Paprika museum en Poesta Paardenshow ca. € 38 p.p.
• Stadsrondleiding Boekarest (incl. wandeling) ca. € 50 p.p.
• Stadsrondleiding Pecs (incl. wandeling) ca. € 38 p.p.
• Boedapest bij nacht ca. € 37 p.p.

Alle genoemde optionele excursies zijn alleen aan boord te boeken. Prijzen onder voorbehoud van wijzigingen. Excursies worden Duitstalig of Engelstalig uitgevoerd. Er geldt een minimum aantal deelnemers van 20 voor het definitief doorgaan van deze excursies. Meer informatie aan boord.

Overnachten

Hotelovernachting voorafgaand aan uw reis

Begin uw vakantie ontspannen! Kras biedt u de mogelijkheid om voorafgaand aan uw vakantie te overnachten in één van onderstaande hotels, waar u de volgende ochtend wordt opgehaald om aan uw vakantie te beginnen. Geen stress, maar lekker op uw gemak opstaan, ontbijten en de bus in. Zo wilt u uw vakantie toch starten? Bovendien kunt u uw auto voordelig parkeren bij het door u gekozen hotel gedurende uw gehele reis. Onderstaande prijzen zijn inclusief ontbijt per kamer.

Een overnachting is, indien beschikbaar, direct bij boeking te reserveren. De locatie van het hotel kiest u als opstapplaats (m.u.v. overnachting in Helmond, in dit geval kiest u voor 'Asten Hotel Nobis' als opstapplaats).

Best Western Hotel Nobis in Asten (wisselpunt)

v
Brasserie Nobiss
+1
Brasserie Nobiss
Standaard kamer
2-persoonskamer inclusief ontbijt v.a. € 67,50 per kamer
1-persoonskamer inclusief ontbijt v.a. € 62,50 per kamer

Overnachting na afloop van uw reis is enkel te boeken op aanvraag, tegen een gelijk tarief. Wanneer u hier gebruik van wilt maken kunt u het contactformulier op de website invullen o.v.v. uw boekingsnummer.

Deluxe kamer
2-persoonskamer inclusief ontbijt v.a. € 107,50 per kamer
1-persoonskamer inclusief ontbijt v.a. € 92,50 per kamer

- Exclusief toeristenbelasting à € 2,20 p.p.
- Parkeren € 15 per auto

Hotel Golden Tulip West-Ende in Helmond

v
Helmond-West-Ende1_s
Helmond-West-Ende7_s
Helmond-West-Ende1_s
+1
Helmond-West-Ende7_s
2-persoonskamer inclusief ontbijt v.a. € 67,50 per kamer
1-persoonskamer inclusief ontbijt v.a. € 62,50 per kamer

- Exclusief toeristenbelasting à € 1,50 p.p.

Let op: dit hotel is geen opstapplaats! U dient op te stappen op ons wisselpunt: het Best Western Nobis Hotel in Asten.
Parkeren in Helmond is gratis. Wel dient u in Helmond alvast de uitrijmunt voor het parkeren bij het Best Western Nobis Asten te betalen à € 10 (vanaf april 2019 € 15) per munt.

Hotel Mercure in Zwolle

v
+1
2-persoonskamer inclusief ontbijt v.a. € 60 per kamer
1-persoonskamer inclusief ontbijt v.a. € 60 per kamer

- Exclusief toeristenbelasting à € 0,60 p.p.
- Gratis parkeren (max. 14 dagen, daarna € 15 p.d.)

NB: in verband met de vroege opstaptijd, krijgt u bij verblijf in Hotel Mercure Zwolle een ontbijtpakket mee.

Hotel Novotel Breda

v
tui_577174
tui_577173
tui_577170
tui_577174
tui_577173
+1
tui_577170
2-persoonskamer inclusief ontbijt v.a. € 75 per kamer
1-persoonskamer inclusief ontbijt v.a. € 75 per kamer

- Exclusief toeristenbelasting à € 2,50 per kamer
- Gratis parkeren (max. 14 dagen, daarna € 15 p.d.)

Beoordelingen

Anderen bekeken ook
Riviercruise Varen over de Donau
Riviercruise Varen over de Donau
 • Incl. busreis en 2 hotelovernachtingen
 • Cruise vanuit Passau
 • o.a. Melk, Wenen, Boedapest en Bratislava
 • 10 dagen
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum20-10-2019
Reisduur10 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf844
Riviercruise Donau naar de Donaudelta
Riviercruise Donau naar de Donaudelta
 • Incl. busreis en 2 hotelovernachtingen
 • Cruise vanuit Passau
 • o.a. Belgrado, IJzeren Poort, Boedapest en Bratislava
 • 17 dagen
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum08-09-2019
Reisduur17 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf1845
Riviercruise Donau vanuit Wenen
Riviercruise Donau vanuit Wenen
 • Incl. vliegreis per KLM en transfers
 • Cruise vanuit Wenen
 • o.a. Boedapest, Belgrado, Novi Sad en Esztergom
 • 8 dagen
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum21-10-2019
Reisduur8 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf931