Het aanvragen van een visum

Voor elk visum gelden verschillende richtlijnen omtrent het aanvragen en de geldigheid van uw visum en bijbehorende grensdocumenten. Wij begrijpen dat het aanvragen van een visum niet altijd even makkelijk is. Daarom willen wij u graag op weg helpen met het aanvragen van uw visum, zodat u zorgeloos op vakantie kunt.

Hieronder hebben wij per bestemming op een rijtje gezet welke informatie van toepassing is voor u en welke mogelijkheden u heeft om een visum te regelen.

Visumplicht
Regel uw visum ruim vóór vertrek. Houd er rekening mee dat u vanwege een visumaanvraag mogelijk tijdelijk niet kunt beschikken over uw paspoort. Het paspoort dat wordt gebruikt voor uw visumaanvraag, dient hetzelfde te zijn als het paspoort dat u meeneemt op reis. Tip: neem een paar kopieën van uw paspoort en visumaanvraag mee op reis.

Let op:
Check of een visum wel of niet inbegrepen is bij uw reis (tabblad Inbegrepen). Bij sommige rondreizen en cruises wordt uw visum voor u geregeld door de rederij of lokale agent.

Bezit je niet de Nederlandse nationaliteit?
Als je niet de Nederlandse nationaliteit bezit, dan adviseren wij je om contact op te nemen met de ambassade om na te gaan welke documenten voor jou noodzakelijk zijn.

Bezoek je tijdens je reis meerdere landen?
Voor ieder land gelden er andere vereisten met betrekking tot grensdocumenten. Lees de informatie van alle landen door, zodat je precies weet welke reisdocumenten je nodig hebt.

Open alle items

Visum Canada

Om een visum voor Canada te kunnen aanvragen, heeft u een geldig Nederlands paspoort nodig dat de gehele reisperiode geldig is, tot en met één dag na terugkeer in eigen land. Een visum voor Canada is alleen noodzakelijk wanneer u naar Canada reist per vliegtuig. Wanneer u bijvoorbeeld per bus of cruise de grens oversteekt, hoeft u geen visum aan te vragen.

Aanvragen van visumvrij reizen binnen Canada

Voor een reis naar Canada kunt u elektronisch toestemming te vragen om visumvrij te reizen, door de zogeheten eTA aan te vragen. Wij raden u aan om dit zo vroeg mogelijk te doen, uiterlijk kan dit tot 72 uur voor vertrek. De eTA is vijf jaar geldig, of tot de vervaldatum van uw paspoort (als deze binnen vijf jaar na uw aanvraag valt). Gedurende de geautoriseerde periode mag u meerdere keren naar Canada reizen. Na het aanvragen van visumvrij reizen kan het tot 72 uur duren voordat u autorisatie krijgt voor visumvrij reizen.

Hoe kunt u visumvrij reizen voor Canada aanvragen?

U heeft verschillende mogelijkheden om visumvrij reizen naar Canada aan te vragen:
 • Via een speciale website van de Canadese overheid. Op deze website is alléén betaling met creditcard mogelijk.
 • U kunt uw visum ook (tegen betaling) aanvragen bij onze partner VisumCentrale. Bij VisumCentrale kunt u met credit card en iDEAL betalen.

Visum China

Om een visum voor China te kunnen aanvragen, heeft u een geldig Nederlands paspoort nodig dat na terugkomst nog minstens 6 maanden geldig is. Een toeristenvisum voor China is 90 dagen geldig.

Hoe kunt u uw visum voor China aanvragen?

U heeft verschillende mogelijkheden om een visum voor China aan te vragen:
 • Wij kunnen uw visum (tegen betaling) voor u regelen. U kunt deze service tijdens uw boeking gelijk aanvragen of later via onze medewerkers.
 • U kunt uw visum (tegenbetaling) ook direct aanvragen bij onze partner VisumCentrale. Bij VisumCentrale kunt u met credit card en iDEAL betalen.

Let op:

- Wij raden het aanschaffen van een e-visum naar China af.

Visum Cuba

Om een visum voor Cuba te kunnen aanvragen, heeft u een geldig paspoort nodig dat na terugkomst nog minstens 6 maanden geldig is. Een toeristenvisum voor Cuba is standaard één maand geldig en kost € 20 per persoon.

Hoe kun je je visum voor Cuba aanvragen?

Als touroperator kunnen we voor jou een visum (Tarjeta del Turista) regelen (tegen betaling). Je kunt deze service tijdens je boeking gelijk aanvragen of later via onze medewerkers. Je ontvangt je visum dan tegelijk met je reispapieren. Het visum is alleen beschikbaar voor personen met een Nederlands, Belgisch of Duits postadres.

Visum Dominicaanse Republiek

In tegenstelling tot voorheen, hoeft u geen visum meer te regelen voor een vakantie naar de Dominicaanse Republiek. U dient over een paspoort te beschikken dat minimaal geldig is gedurende het verblijf. De aanschaf van een toeristenkaart bij aankomst op de luchthaven is ook niet langer meer van toepassing.

Visum Egypte

Een toeristenvisum voor Egypte is drie maanden geldig, met een maximum verblijf van 3 maanden. Om een visum voor Egypte te kunnen aanvragen, heeft u een geldig Nederlands paspoort nodig dat na terugkomst nog minstens 6 maanden geldig is.

Hoe kunt u uw visum voor Egypte aanvragen?

U heeft verschillende mogelijkheden om uw visum voor Egypte aan te vragen:
 • Aanvraag van uw visum ter plaatse. Bij een bank-kantoor/loket op de luchthaven kunt uw visum kopen. De kosten hiervan bedragen ca. € 25 p.p. en er dient contant en gepast betaald te worden.
 • U kunt uw visum voor Egypte zelf regelen via een speciale website van de Egyptische overheid . Op deze website is alléén betaling met een creditcard mogelijk. Let op: bij deze aanvraag dient uw paspoort minimaal 8 maanden geldig te zijn op de dag van aankomst in Egypte.
 • Heeft u een zonvakantie geboekt en vliegt u met TUI fly, gaat u op Nijlcruise of heeft u de rondreis Het Eeuwenoude Egypte geboekt? Dan kunt u bij een vertegenwoordiger van een van onze lokale agentschappen een visum kopen. Onze vertegenwoordigers op de luchthaven zijn herkenbaar aan de map met TUI logo.
 • U kunt uw visum ook (tegen betaling) aanvragen bij onze partner VisumCentrale. Bij VisumCentrale kunt u met credit card en iDEAL betalen.

Visum India

Om een visum naar India aan te vragen heeft u een geldig Nederlands paspoort nodig, dat na terugkomst nog minstens 6 maanden geldig is. Hoe lang uw visum geldig is, is afhankelijk van het type visum dat u aanvraagt (zie onderstaand).

Hoe kunt u een visum voor India aanvragen?

U heeft verschillende mogelijkheden om een visum voor India aan te vragen:
 • Via een speciale website van de overheid van India. Via deze website kunt u alleen met uw creditcard betalen. De kosten per persoon zijn USD 25 + 2,5% transactiekosten bij reizen in de periode juli t/m maart en USD 10 + 2,5% transactiekosten bij reizen in de periode april t/m juni. Houd uw boekingsgegevens, paspoort en pasfoto bij de hand voor uw aanvraag. Na aankomst in India worden uw biometrische gegevens opgenomen en kunt u aansluiten in de rij 'pre arranged e-visa'. Neem een kopie van het visum-aanvraagformulier en de bevestigingsmail (Electronic Travel Authorization met status ‘GRANTED’) mee in uw handbagage en houd deze bij de hand.
 • Indien u liever met iDeal betaalt, kunt u ook zelf uw visum regelen via onze partner VisumCentrale. Voor dit toeristische e-visum kiest u in het keuzemenu voor 'Elektronisch toeristenvisum'. Dit visum is 2 maanden geldig. Voor dit visum rekent de VisumCentrale afhandelingskosten.
 • Via VisumCentrale is het ook mogelijk om een papieren visum aan te vragen dat tot 5 jaar geldig is, de India Executive Service. VisumCentrale regelt dan het gehele proces rondom de aanvraag van uw visum. Hierbij draagt de VisumCentrale zorg voor: begrijpelijke aanvraagformulieren, benodigdheden en instructies, kwaliteitscontrole van uw visumaanvraag, documenten voorbereiding service, digitale fotoservice, het maken van een afspraak, aanleveren van uw documenten, ophalen van uw documenten, controleren van uw visum en aflevering van uw paspoort op luchthaven Schiphol. VisumCentrale rekent hier extra afhandelingskosten voor.
 • VisumCentrale biedt ook de Pre-Check & Document Preparation Service aan, waarbij u uw visum zelf regelt, maar met ondersteuning van de VisumCentrale. De VisumCentrale levert dan de volgende ondersteuning: begrijpelijke aanvraagformulieren, kwaliteitscontrole van uw visumaanvraag en document voorbereiding service. Hiervoor worden wel kosten in rekening gebracht.

Visum Indonesië

U heeft alleen een visum nodig voor reizen naar Indonesië, als uw verblijf langer duurt dan 30 dagen. Bij onze reizen hoeft u dus alleen een visum aan te schaffen als u een overwinteringsreis heeft geboekt. Om een visum voor Indonesië aan te vragen, heeft u een geldig Nederlands paspoort nodig dat na vertrek uit Indonesië nog minstens 6 maanden geldig is.

Hoe kun je je visum voor Indonesië aanvragen?

Je hebt verschillende mogelijkheden om een visum voor Indonesië aan te vragen:
 • Wij kunnen het visum (tegen betaling) voor je regelen. Je kunt deze service tijdens de boeking gelijk aanvragen of later via onze medewerkers.
 • Je kunt het visum ook (tegen betaling) aanvragen bij onze partner VisumCentrale. Bij VisumCentrale kun je met credit card en iDEAL betalen.

Visum Iran

Om een visum naar Iran aan te vragen heeft u een geldig Nederlands paspoort nodig, dat na terugkomst nog minstens 6 maanden geldig is. Ook dient er geen stempel van Israël in uw paspoort te staan en dient het te beschikken over drie lege pagina's. Behalve een visum, heeft u ook een uitnodiging nodig.

Hoe kunt u uw visum en uitnodiging voor Iran aanvragen?

U heeft verschillende mogelijkheden om een visum en uitnodiging voor Iran aan te vragen:
 • Wij kunnen uw visum (tegen betaling) voor u regelen. U kunt deze service tijdens uw boeking gelijk aanvragen of later via onze medewerkers.
 • U kunt uw visum ook (tegen betaling) aanvragen bij onze partner VisumCentrale. Bij VisumCentrale kunt u met credit card en iDEAL betalen.
  Let op: dit is exclusief uitnodiging, deze dient u zelf te regelen. Een losse uitnodiging kunt u ook (tegen betaling) aanvragen via onze medewerkers.

Visum Kaapverdië

Om een visum voor Kaapverdië aan te vragen heeft u een geldig Nederlands paspoort nodig, dat na terugkomst nog minstens 6 maanden geldig is. Een visum voor Kaapverdië is maximaal 30 dagen geldig.

Hoe kunt u uw visum voor Kaapverdië aanvragen?

Een visum naar Kaapverdië is inbegrepen bij uw reissom en wordt ter plekke door onze lokale vertegenwoordiger voor u verzorgd. Uiterlijk één week voor vertrek dient u uw paspoortgegevens door te geven aan ons. Na aankomst ligt er bij de douane een lijst klaar. U dient zich hier te melden en dan ontvangt u de stempel in uw paspoort.

Staat u per abuis niet op de lijst of boekt u binnen 5 werkdagen vóór vertrek (hier kunnen wij geen visumaanvragen meer voor indienen)? Dan verzoeken wij u om het visum zelf te regelen bij aankomst. Met uw betalingsbewijs kunt u dan naar uw reisleiding te gaan, waarna u vervolgens u het bedrag terug krijgt (€ 25 per persoon).

Voor kinderen van 0 tot en met 1 jaar is het helaas niet mogelijk om vooraf een visum bij ons aan te vragen. Dit dient op de bestemming zelf aangeschaft te worden.

Visum Kenia

Om een visum voor Kenia te kunnen aanvragen, heeft u een geldig Nederlands paspoort nodig dat na terugkomst nog minstens 6 maanden geldig is. Een visum voor Kenia moet binnen 2 maanden voor de inreis worden aangevraagd en is na afgifte 90 dagen geldig. De verwerkingstijden van uw aanvraag kan oplopen tot 3 dagen. Het is niet mogelijk om een visum ter plaatse of via de ambassade aan te vragen.

Hoe kunt u een visum voor Kenia aanvragen?

U heeft verschillende mogelijkheden om uw visum voor Kenia aan te vragen:
 • Via een speciale website van de Keniaanse overheid kunt een e-visum aanvragen voor single/double entry (alleen betaling met creditcard mogelijk). Dit e-visum dient binnen 2 maanden vóór de inreis te worden aangevraagd en is 90 dagen geldig vanaf de afgiftedatum.
 • U kunt uw visum ook (tegen betaling) aanvragen bij onze partner VisumCentrale. Bij VisumCentrale kunt u met credit card en iDEAL betalen.

Visum Mongolië

Om een visum voor Mongolië te kunnen aanvragen, heeft u een geldig Nederlands paspoort nodig dat na terugkomst nog minstens 6 maanden geldig is.

Hoe kunt u uw visum voor Mongolië aanvragen?

U heeft verschillende mogelijkheden om een visum voor Mongolië aan te vragen:
 • Wij kunnen uw visum (tegen betaling) voor u regelen. U kunt deze service tijdens uw boeking gelijk aanvragen of later via onze medewerkers.
 • U kunt uw visum ook (tegen betaling) aanvragen bij onze partner VisumCentrale. Bij VisumCentrale kunt u met credit card en iDEAL betalen.

Visum Mozambique

Om een visum voor Mozambique te kunnen aanvragen, heeft u een geldig Nederlands paspoort nodig dat na terugkomst nog minstens 6 maanden geldig is.

Hoe kunt u een visum voor Mozambique aanvragen?

U heeft verschillende mogelijkheden om uw visum voor Mozambique aan te vragen:
 • Wij kunnen uw visum (tegen betaling) voor u regelen. U kunt deze service tijdens uw boeking gelijk aanvragen of later via onze medewerkers.
 • U kunt uw visum ook (tegen betaling) aanvragen bij onze partner VisumCentrale. Bij VisumCentrale kunt u met credit card en iDEAL betalen.
 • Zelf kunt u uw visum regelen via de Mozambikaanse ambassade in Brussel. De kosten hiervan bedragen ca. USD 60.

Visum Myanmar

Om een visum voor Myanmar te kunnen aanvragen, heeft u een geldig Nederlands paspoort nodig dat na terugkomst nog minstens 6 maanden geldig is.

Hoe kunt u een visum voor Myanmar aanvragen?

U heeft verschillende mogelijkheden om een visum voor Myanmar aan te vragen:
 • Via een speciale website van de Myanmarese overheid kunt u een visum aanvragen. Op deze website kunt u alléén met uw creditcard betalen.
 • U kunt uw visum ook (tegen betaling) aanvragen bij onze partner VisumCentrale. Bij VisumCentrale kunt u met credit card en iDEAL betalen.

Visum Nepal

Om een visum voor Nepal te kunnen aanvragen, heeft u een geldig Nederlands paspoort nodig dat na terugkomst nog minstens 6 maanden geldig is.

Hoe kunt u een visum voor Nepal aanvragen?

U heeft verschillende mogelijkheden om een visum voor Nepal aan te vragen:
 • Bij het Nepalese consulaat in Amsterdam (contant betalen).
 • U kunt uw visum ook (tegen betaling) aanvragen bij onze partner VisumCentrale . Bij VisumCentrale kunt u met credit card en iDEAL betalen.

Visum Oeganda

Om een visum voor Oeganda te kunnen aanvragen, heeft u een geldig Nederlands paspoort nodig dat na terugkomst nog minstens 6 maanden geldig is.

Hoe kunt u uw visum voor Oeganda aanvragen?

Wanneer u een visum voor Oeganda aan wilt vragen, dan heeft u verschillende mogelijkheden:
 • Aanvraag van een single entry e-visum via een speciale website van de overheid van Oeganda. Via deze website kunt u alleen betalen met een creditcard. Uw aanvraag wordt altijd binnen 24 uur afgehandeld.
 • U kunt uw visum ook (tegen betaling) aanvragen bij onze partner VisumCentrale. Bij VisumCentrale kunt u met credit card en iDEAL betalen.

Visum Oezbekistan

Om een visum voor Oezbekistan te kunnen aanvragen, heeft u een geldig Nederlands paspoort nodig dat na terugkomst nog minstens 3 maanden geldig is. Vanaf 1 februari 2019 is een visum niet meer nodig.

Visum Oman

Voor Oman heeft u een geldig Nederlands paspoort nodig dat tot minstens 6 maanden na terugkomst geldig is. Iedereen die naar Oman reist, dient te beschikken over een goedgekeurd E-visum. Er worden géén visa meer verstrekt op de luchthavens of grensovergangen.

Hoe kunt u uw visum voor Oman aanvragen?


Voor onze rondreis is een online visum van 10 dagen voldoende.
U heeft verschillende mogelijkheden om uw visum voor Oman te regelen:
 • Via een speciale website van de Omaanse overheid kunt u uw visum aanvragen. Op deze website is alléén betaling met creditcard mogelijk.
 • U kunt uw visum ook (tegen betaling) aanvragen bij onze partner VisumCentrale. Bij VisumCentrale kunt u met credit card en iDEAL betalen.

Visum Rusland

Om een visum voor Rusland te kunnen aanvragen, heeft u een geldig Nederlands paspoort nodig dat na terugkomst nog minstens 6 maanden geldig is. Voor uw visumaanvraag heeft u een Ruslandverklaring nodig, die u (tegen betaling) kunt opvragen bij uw verzekeringsmaatschappij. Als u uw reisverzekering via ons heeft afgesloten, dan kunnen wij de Ruslandverklaring voor u regelen (ook tegen betaling). Ook is voor uw visumaanvraag een uitnodiging vereist.

Hoe kunt u uw visum en uitnodiging voor Rusland aanvragen?

U heeft verschillende mogelijkheden om een visum en uitnodiging voor Rusland aan te vragen:
 • Wij kunnen uw visum (tegen betaling) voor u regelen. U kunt deze service tijdens uw boeking gelijk aanvragen of later via onze medewerkers .
 • Eventueel kunt u ook uw visum laten regelen door onze partner VisumCentrale.
  Let op: dit is exclusief uitnodiging, deze dient u dan zelf te regelen. Een losse uitnodiging kunnen wij op aanvraag verstrekken. De kosten hiervoor bedragen € 35 per boeking. Neem hiervoor contact op met onze medewerkers. Bij de VisumCentrale kunt u ook met iDEAL betalen. Noot: deze uitnodiging is gratis bij de rondreis Highlights van Moskou & St. Petersburg, de rondreis Moskou, St. Petersburg & Gouden Ring én de rondreis Trans Mongolië Express.

Visum Sri Lanka

Om een visum voor Sri Lanka te kunnen aanvragen, heeft u een geldig Nederlands paspoort nodig dat na aankomst in Sri Lanka nog minstens 6 maanden geldig is. Het aanvragen van een visum voor Sri Lanka is mogelijk vanaf 90 dagen vóór vertrek. Op het vliegveld van Colombo moet u bij aankomst een immigratieformulier invullen. Dit kunt u ter plaatse in de douaneruimte verkrijgen.

Hoe kunt u uw visum voor Sri Lanka aanvragen?

Wanneer u een visum voor Sri Lanka aan wilt vragen, dan heeft u verschillende mogelijkheden:
 • Aanvraag via een speciale website van de overheid van Sri Lanka. Via deze website kunt u alleen betalen met een creditcard. Uw aanvraag wordt altijd binnen 24 uur afgehandeld.
 • Eventueel kunt u uw visum ook laten regelen door onze partner VisumCentrale. Voor het regelen van een visum voor Sri Lanka worden er door de VisumCentrale extra afhandelingskosten gerekend. Wanneer u uw visum aanvraagt via de VisumCentrale, kies dan bij 'Reden van uw reis' voor het E-visum 'Toerisme elektronisch'.

Visum Tanzania / Zanzibar

Om een visum voor Tanzania aan te vragen, heeft u een geldig Nederlands paspoort nodig dat na terugkomst nog minstens 6 maanden geldig is.

Hoe kunt u uw visum voor Tanzania/Zanzibar aanvragen?

U heeft verschillende mogelijkheden om een visum voor Tanzania/Zanzibar aan te vragen:
 • Op zowel het vasteland Tanzania en Zanzibar kunt u ter plaatse bij aankomst een visum aanschaffen. Voor Tanzania geldt dat u paspoort twee blanco pagina's naast elkaar dient te hebben. Er kan alleen content betaald worden voor het visum, dat ca. € 40 of 50 USD kost.
 • Bij aankomst op Zanzibar kunt u een visum kopen voor 50 USD. Deze kosten dienen per creditcard betaald te worden. Wij raden u echter aan om voldoende contant geld mee te nemen, het kan zijn dat de systemen uitvallen. Indien u dollars meeneemt, houdt er dan rekening mee dat briefjes ouder dan 2016 niet worden geaccepteerd.
 • Eventueel kunt u ook zelf uw visum aanvragen via onze partner VisumCentrale . Voor het regelen van een visum voor Tanzania (Zanzibar) worden er door de VisumCentrale extra afhandelingskosten gerekend. Bij de VisumCentrale kunt u ook met iDEAL betalen.

Let op: voor de kampeer-/lodgesafari’s Kenia tot Zuid-Afrika kunt u geen visum aanvragen via de VisumCentrale. Raadpleeg de informatie bij uw reis, deze is altijd leidend.

Visum Thailand

U heeft alleen een visum nodig voor reizen naar Thailand, als uw verblijf langer duurt dan 30 dagen. Bij onze reizen hoeft u dus alleen een visum aan te schaffen als u een overwinteringsreis heeft geboekt. Om een visum voor Thailand aan te vragen, heeft u een geldig Nederlands paspoort nodig dat na terugkomst nog minstens 6 maanden geldig is.

Hoe kunt u uw visum voor Thailand aanvragen?

U heeft verschillende mogelijkheden om een visum voor Thailand aan te vragen:
 • Wij kunnen uw visum (tegen betaling) voor u regelen. U kunt deze service tijdens uw boeking gelijk aanvragen of later via onze medewerkers.
 • U kunt uw visum ook (tegen betaling) aanvragen bij onze partner VisumCentrale . Bij VisumCentrale kunt u met credit card en iDEAL betalen.


Arrival & Departure kaart
Op de heenvlucht naar Thailand ontvangt u een arrival- en een departure-kaart. De arrival-kaart dient u bij aankomst in te vullen en te overhandigen aan de douane. Bewaar de departure-kaart goed want deze dient u voor de terugvlucht in te leveren.

Visum Turkije

Het Turkse vakantievisum is standaard 180 dagen geldig voor een maximum verblijf van 90 dagen. Uw paspoort of Europese toeristenkaart dient na afloop van de visumperiode nog minstens 60 dagen geldig te zijn.

Hoe kunt u uw visum voor Turkije aanvragen?

U heeft verschillende mogelijkheden om uw visum voor Turkije te regelen:
 • Via een speciale website van de Turkse overheid kunt u uw visum aanvragen.
 • U kunt uw visum ook (tegen betaling) aanvragen bij onze partner VisumCentrale . Bij VisumCentrale kunt u met credit card en iDEAL betalen.

Indien u zelf online een visum aanvraagt, neem dan altijd een kopie van uw visum mee op reis.

Visum Verenigde Staten

Om visumvrij reizen aan te vragen voor de Verenigde Staten, heeft u een geldig Nederlands paspoort nodig dat geldig moet zijn voor de gehele duur van uw verblijf.

Aanvragen van visumvrij reizen

Reizigers met de Nederlandse nationaliteit reizen normaal gesproken zonder visum naar de Verenigde Staten, men hoeft alleen online toestemming tot visumvrij reizen aan te vragen. Voor een reis naar de Verenigde Staten kunt u online deze toestemming aanvragen, de zogeheten ESTA aan te vragen. Dit is nodig wanneer u per vliegtuig of cruise naar de Verenigde Staten reist.

Wij raden u aan om uw ESTA zo vroeg mogelijk aan te vragen, uiterlijk kan dit tot 72 uur voor vertrek. Na het aanvragen van visumvrij reizen kan het tot 72 uur duren voordat u autorisatie krijgt. De autoristatie van ESTA is twee jaar geldig, of tot de vervaldatum van uw paspoort (als deze binnen twee jaar na uw aanvraag valt). Gedurende de geautoriseerde periode mag u meerdere keren naar de Verenigde Staten reizen. Persoonlijke gegevens met betrekking tot vluchtnummer, verblijfadres e.d. dienen per reis te worden geupdate.

Bent u na 1 maart 2011 in Soedan, Iran, Irak Soedan of Syrië geweest?

Onlangs zijn de toegangsregels voor de Verenigde Staten verscherpt. Deze verscherping geldt onder andere voor reizigers die na 1 maart 2011 hebben gereisd naar Iran, Irak, Soedan of Syrië. Indien dit op u van toepassing is, is het online aanvragen van de ESTA niet voldoende. In dit geval dient u een visum aan te vragen via de cosulaire vertegenwoordiging van de Verenigde Staten.

Hoe kunt u visumvrij reizen voor de Verenigde Staten aanvragen?

U heeft verschillende mogelijkheden om visumvrij reizen naar de Verenigde Staten aan te vragen:
 • Aanvraag via een speciale website van de Amerikaanse overheid. Op deze website kunt u alleen met creditcard betalen.
 • U kunt uw visum ook (tegen betaling) aanvragen bij onze partner VisumCentrale. Bij VisumCentrale kunt u met credit card betalen.

Visum Vietnam

Om een visum voor Vietnam te kunnen aanvragen, heeft u een geldig Nederlands paspoort nodig, dat na terugkomst nog minstens 6 maanden geldig is.

Hoe kunt u uw visum voor Vietnam aanvragen?

U heeft verschillende mogelijkheden om een visum en autorisatie voor Vietnam aan te vragen:
 • Wij kunnen uw visum (tegen betaling) voor u regelen. U kunt deze service tijdens uw boeking gelijk aanvragen of later via onze medewerkers.
 • U kunt uw visum ook (tegen betaling) aanvragen bij onze partner VisumCentrale. Dit betreft dan een E-visum Vietnam, waar geen autorisatie-aanvraag voor nodig is. Wanneer u uw E-visum aanvraagt via VisumCentrale, kies dan bij ‘Reden van uw reis’ voor het E-visum ‘Toerisme elektronisch’. Bij VisumCentrale kunt u met credit card en iDEAL betalen.

Samenwerking met VisumCentrale

Voor veel bestemmingen buiten Europa dient u in het bezit te zijn van een visum. Voordat u op reis gaat, moeten uw reisdocumenten en visa goed geregeld zijn. Een visum aanvragen is echter lastig en kost vaak veel tijd. Wij werken voor de visumbemiddeling samen met VisumCentrale, onderdeel van de internationale visumorganisatie CIBTvisas.

Als klant profiteert u hierdoor van de volgende voordelen:
 • Gemakkelijk een visum aanvragen
 • Ondersteuning en advies door de deskundige medewerkers van de VisumCentrale
 • Toegang tot actuele Nederlandstalige visuminformatie
 • U hoeft niet naar een ambassade te reizen
 • Betrouwbaar en veilig betalen